الســـلأإأم عليكـــم ورحمـــة الله وبركــآته
إذا كنتي زهقانة من الطبيخ ،،
ونفسك تغيري بالأكل ،،
جربي المعكرونــة بالبشاميل
المكونات : -
كيس أو كيس ونصف مكرونة أقلام.
2كيس لبن مبستر هتضعيه علي طول دون غلي أو 1 كيلو لبن سايب طبعا سبق غليه.
ملح فلفل أسمر كاري يعطي لون أصفر للمكرونة وطعم جميل.
كيس نشا وهنا يكمن السر.حوالي 6 أو5 ملاعق كبيرة.
صلصة إذا أردتي أضفاء اللون الأحمر.
معلقة سمن
الطريقة:-
1.هاتي الحلة الكبيرة التي تكفي لسلق المكرونة وضعي بها ماء يكفي لسلقها وبعدين لما تستوي ماتصفهاش خليها بماء السلق وهذا أول مجهود أنسيه.سيبيها تستوي أوي.
2.بعد ذلك ضيفي 2 كيس لبن مبستر.
3.وهنا تأتي الإضافة وهي إذابة باكو النشا في كوب ماء حتي يذوب .
4.ضعي النشا المذاب في الماء علي المكرونة واللبن وضيفي التوابل .
5.طبعا عايزة تضيفي الصلصة ضيفي.
6.ألبي بالمعلقة كويس حتي يتقل الخليط معاكي.
7.أحضري صينية كبيرة وأدهنيها بالسمن.
8.نزلي شوية من الخليط بس الأول تكون طبقة للبشاميل الكدابة في قاع الصينية وضعي نصف المكرونة والنصف طبعا المعصجة لحمة مفرومة وبعد ذلك ضيفي النصف الآخر من المكرونة وأسكبي عليها من السائل علي وجه الصينيه وممكن تضعي علي الوجه جبنة رومي ودخليها في فرن ساخن لغاية ماتستوي وبالهنا والشفا.
أتمنى تعجبــكـــم ~
اختكم ": زهرة الربيع
إذا كنتي زهقانة من الطبيخ ،،
ونفسك تغيري بالأكل ،،
جربي المعكرونــة بالبشاميل
المكونات : -
كيس أو كيس ونصف مكرونة أقلام.
2كيس لبن مبستر هتضعيه علي طول دون غلي أو 1 كيلو لبن سايب طبعا سبق غليه.
ملح فلفل أسمر كاري يعطي لون أصفر للمكرونة وطعم جميل.
كيس نشا وهنا يكمن السر.حوالي 6 أو5 ملاعق كبيرة.
صلصة إذا أردتي أضفاء اللون الأحمر.
معلقة سمن
الطريقة:-
1.هاتي الحلة الكبيرة التي تكفي لسلق المكرونة وضعي بها ماء يكفي لسلقها وبعدين لما تستوي ماتصفهاش خليها بماء السلق وهذا أول مجهود أنسيه.سيبيها تستوي أوي.
2.بعد ذلك ضيفي 2 كيس لبن مبستر.
3.وهنا تأتي الإضافة وهي إذابة باكو النشا في كوب ماء حتي يذوب .
4.ضعي النشا المذاب في الماء علي المكرونة واللبن وضيفي التوابل .
5.طبعا عايزة تضيفي الصلصة ضيفي.
6.ألبي بالمعلقة كويس حتي يتقل الخليط معاكي.
7.أحضري صينية كبيرة وأدهنيها بالسمن.
8.نزلي شوية من الخليط بس الأول تكون طبقة للبشاميل الكدابة في قاع الصينية وضعي نصف المكرونة والنصف طبعا المعصجة لحمة مفرومة وبعد ذلك ضيفي النصف الآخر من المكرونة وأسكبي عليها من السائل علي وجه الصينيه وممكن تضعي علي الوجه جبنة رومي ودخليها في فرن ساخن لغاية ماتستوي وبالهنا والشفا.
أتمنى تعجبــكـــم ~
اختكم ": زهرة الربيع